lauantai 22. elokuuta 2015

HAAVIEN TEHO

Näyttäsi siltä, että yhteistyömme Keravan kaupungin opetus- ja liikuntatoimen sekä kaupunkitekniikan kanssa on tuomassa toisen kaupunginosa-kentän Savion koulun pihalle. 

99 000 euroa on kentän hinta pukukoppeineen. Toivottavasti Ahjon kentän menestystarina saa jatkoa. 

Sitten aiheeseen;
Futis on suositumpaa kuin koskaan. Luin, että lisenssipelaajia olisi 130 000 kappaletta. Kuitenkin kaikki poikamaajoukkueet rämpivät neloskorin tasolla. Pienellä otolla poikamaajoukkueiden tämän vuoden pelitulokset kertovat karua kieltä; Luxenburg (voitto, tasuri), Itävalta (2xkuokkaan) ja Liettuaa, Latviaa ja Virolaisia vastaan sentään pärjättiin.

Palloliitto ja piirit ovat resursoineet valtavasti erilaisten piiri, alue ja maajoukkueiden toimintaan. Onko noiden lahjakkaiden pelaajien haavimiseksi tehdyissä rakennelmissa joku valuvika kun tulokset ovat tuollaisia? Kohtaavatko ikäluokkamaajoukkueissa lahjakkaimmat pelaajat ja lahjakkaimmat valmentajat?

Jos näin tapahtuu tällä hetkellä, niin silloin tuloksien takana on jotain muuta.

Kasvattajaseuroissa tehtävän perustoiminnan lisäresursointi on myös yksi keino nostaa maajoukkueiden tasoa.  Pelaajien perustaitojen hiominen tapahtuu heidän kotiseuroissaan. Muissa pohjoismaissa liitot kohdentavat valmentajaresursseja erilaisten yhteistyöohjelmien kautta suoraan kentälle. Suomessa tätä muistuttavaa toimintaa on Fortum Tutor-valmennustoiminta jossa seura osallistumalla kuluihin saa valmentajan käyttöönsä 200 tunnin ajaksi.

1 piiri/liittovalmentaja jokaiseen yli 800 jäsenen kasvattajaseuraan  ?

Toinen keino perustoiminnan kehittämiseksi  lisäresursseja suuntaamalla voisi olla B- ja A-junioreiden SM- ja 1-div sarjoissa pelaavien ryhmien tukeminen. Tuki voisi olla varoja valmentajakorvauksiin, leirikuluihin, olosuhdemaksuihin – kaikkeen sellaiseen joka tekisi ko. sarjoista pelaajille, joukkueille ja seuroille vielä houkuttelevampaa.

B:n SM-ryhmälle tukea 10 000 euroa ?

Ehkä on aika katsoa nuorisomaajoukkueiden tilaa uudella tavalla.

Seuraavaksi pari sanaa  jalkapallokulttuurista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti